midsommar

Midsommar

Letar du efter en restaurang i Stockholm som har öppet på midsommar? Varmt välkommen till oss på Sturehof. Vi har en lång tradition av att fira midsommar tillsammans med våra gäster, nya som stammisar.  

Fira midsommar på en restaurang mitt i Stockholm

Midsommar har firats i Sverige i flera hundra år. Nuförtiden firar vi ofta midsommar genom dans runt midsommarstången och att äta svenska, traditionella maträtter som sill, lax, strömming och potatis. Om du vågar vägra att spendera midsommarhelgen på landstället utanför stan, men ändå vill fira med klassisk midsommarmat och festlig stämning. Då är det till Sturehof du ska gå.

Vi serverar svensk midsommarmat i form av en klassisk midsommarassiett á la Sturehof. På den hittar du bland annat gräslökssill, skärgårdsströmming och kokt potatis. Därefter avslutar du såklart med en servering färska jordgubbar ackompanjerat med vaniljglass och vispad grädde.

Du kan självklart även beställa något från vår ordinarie meny. Hos oss kan du alltid avnjuta stans godaste och mest noga utvalda urval av fisk och skaldjur – som ju såklart passar perfekt som midsommarmat. Här kan du läsa vår ordinarie meny.

midsommar

Vi har haft öppet varje midsommar sedan... Ja, föralltid. Och många fler år ska det bli. Vi utlovar alltid god, klassisk midsommarmat och att det kommer skålas och firas för fullt.

Kom med vänner och familj eller ensam. Hos oss är alla typer av sällskap alltid välkomna. Och du, vår uteservering är öppen oavsett väder. Regnar det rullar vi ner markiserna. Men kom i tid, platserna på uteserveringen är inte bokningsbara och blir snabbt upptagna. Speciellt under midsommar.

Ta med midsommarmaten från Sturehof till landstället 

Du vet väl om att du kan äta mat från Sturehof hemma? Här på hemsidan kan du beställa hemleverans av våra goda middagskassar och ett urval av säsongens finaste råvaror. Det finns såklart även annat gott som ost och chark. Du kan naturligtvis också komma in till oss i en av Sturehofs matmarknader och köpa det du önskar. 

Midsommarkasse från Sturehof

Nu till midsommar har vi såklart plockat ihop en midsommarkasse för två eller fyra personer. Midsommarkassarna kommer att vara tillgänglig för upphämtning och hemkörning onsdag och torsdag 22-23/6. Perfekt att köpa i butik eller beställa hem och ta med ut till midsommarfirandet! 

Sill och snapsvisor till midsommarfirandet 

Ingen midsommar utan olika sorters sillar och snapsvisor, eller hur? Varsågod, vi bjuder på kanske världens godaste recept på sill - vår alldeles egen Sturehofsill (som vi såklart serverar under midsommar).

Recept Sturehofsill: 

15 st urvattnade salt sill filer  

Lag: 
2 dl ättika 
4 dl socker 
7dl vatten 
1 st rödlök 
1 st Gullök 
1/3 st pepparrot 
0,5 dl kryddpeppar 
3 st stjärnanis 
1 st kanelstång  

- Koka upp lagen och låt svalna. Sila sedan lagen och tillsätt:  

1 dl gin 
1 dl krossade enbär 
Zest från en citron  

Häll lagen över sillen. Färdigt!

 

Och så till snapsvisan, det här är en av våra favoriter. 

Melodi: Morsgrisar är vi allihopa

Midsommar firar vi med nubbe,
mycket sill och nypotatis
Midsommar firar vi med nubbe,
mera nubbe. och mera nubbe.
Ja’ me’ och du me’,
ja’ me’ och du me’! 

midsommar

Öppettider på Sturehof under midsommarhelgen 2022 

Under midsommarhelgen har vi öppet precis som vanligt, alltså måndag – lördag från 11:00 till 02:00 och söndag från 12:00 till 02:00.

Boka bord på Sturehof till midsommar  

Vill du fira midsommar med klassisk, svensk midsommarmat och festlig stämning? Varmt välkommen till oss, vi ser fram emot att fira med dig.

Hitta till oss

Stureplan 2, 114 35 Stockholm
+46 8 440 57 30
info@sturehof.com

För större sällskap

Är ni ett sällskap på 9 personer eller fler som vill fira Midsommar tillsammans på Sturehof? Kontakta oss, så ser vi till att ni får en unik upplevelse att minnas.