Hero banner

Mer än en restaurang

Sturehof är en modern samlingsplats i centrala Stockholm, mitt på Stureplan, som öppnades 1887. Ett brasserie med svenska influenser, egenproducerade råvaror och en levande kulturscen. Vi har öppet från förmiddag till sen natt, 365 dagar om året.

 

Vår historia

Sturehofs historieskrivning påbörjades 1887 då Ernst Marcus öppnade ölstugan Malta i lokalerna. 1905 ändrades namnet till Sturehof och restaurangen drevs som ett familjeföretag ända fram till 1976. Men Sturehof i dagens tappning tog sin start under tidigt 90-tal då en grupp vänner bestående av Pg Nilsson, bröderna Pelle och Björn Sturén, formgivaren Jonas Bohlin, fotografen Bruno Ehrs och författaren Peter Kihlgård sågs över borden i Stockholms nattliv och började smida planer. Vännerna ville uppdatera Sturehof uppifrån och ner, inifrån och ut – de ville modernisera Stureplans-klassikern och ta den vidare in i framtiden. Menyn skulle uppdateras, interiören likaså, konst och kultur skulle bli en central del av upplevelsen.


Det är en plats som lockar människor som inte bara nöjer sig med god mat utan också söker en livskraftig pulserande miljö.

Det uppdaterade konceptet gjorde succé – men mycket har hänt sedan 90-talet. Idag är Sturehof en naturlig del av Stockholms restaurang- och nattliv. Hit kommer folk för att avnjuta en lunch med kollegorna, ta en lyxig skaldjursplateau och dricka champagne efter föreställningen på Dramaten. Många gäster deltar också i årliga traditioner som kräftskiva eller surströmmingspremiär. Det är en plats som lockar människor som inte bara nöjer sig med god mat utan också söker en livskraftig pulserande miljö.

  • Vill du veta hur vi tar ansvar?

    Sturehof är en del av Svenska Brasserier och tillsammans jobbar vi långsiktigt för hållbar utveckling, både när det kommer till vår personals välmående och miljön.

  • Vill du arbeta på Sturehof?

    Vi har blivit korade till årets bästa fisk- och skaldjursrestaurang – vi söker ständigt personal som vill utvecklas med oss.

  • Kontakta oss

    Hittar du inte det du letar efter, glömt något vid ditt besök eller har några allmänna frågor? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Stora sällskap

Att äta god mat i stora sällskap hör det goda livet till. Vill du samla familj och vänner eller ordna en företagsmiddag att minnas är Sturehof platsen för dig. Mejla till info@sturehof.com för att boka bord för sällskap på 9 personer eller fler.

Presentkort

Vi tycker att det finaste man kan ge bort är en upplevelse. Så oavsett om du vill ge din bästa vän en festkväll eller en minnesvärd företagspresent är ett presentkort hos oss ett oslagbart alternativ.

Vi är en stor familj

Svenska Brasserier ligger bakom några av landets bästa och mest intressanta restauranger. Vi har stora restauranger med många sittplatser och generösa öppettider, vår mat har sin utgångspunkt i svensk gastronomi och estetik.

Hos oss finns goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen och vi är stolta över den härliga gemenskapen som finns bland våra medarbetare. Du får bra förmåner i en seriös koncern och för oss är det viktigt att vi har kul på jobbet tillsammans. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.

image 97