Köpvillkor

Allmänna villkor

Sturehof Matmarknad tillhör Sturehof AB, org.nr 556437-0400. Bolagsadress: Götgatan 22A, 118 46 Stockholm. Genom köp ingår du som kund avtal med Sturehof AB samt godkänner våra Allmänna villkor och att du tagit del av vår integritetspolicy.

För att få handla måste du ha fyllt 18 år, om du är under 18 år behöver du få målsmans tillstånd vilket skickas till kundservice@sturehofmatmarknad.com

Sturehofs Matmarknad förbehåller sig rätten att ändra villkoren utan att inhämta godkännande av kund. Vi ber därför dig att alltid kontrollera gällande villkor på vår hemsida

Leverans

Sturehofs Matmarknad levererar i samarbete med transportörer. Vi reserverar oss för eventuella förseningar och transportör åtar att informera dig som kund om detta skulle ske.
Vid leverans använder transportören sig av de uppgifter du har anmält till oss. Dubbelkolla alltid att dina uppgifter stämmer innan du slutför en beställning.
Skulle ingen vara hemma för att ta emot varorna kommer chauffören att ringa på det telefonnummer som angetts i kassan. Förutsatt att chauffören når dig kan du välja att få dina varor lämnade vid dörren. Vid avlämning går ansvaret för varorna över till dig som kund. Om chauffören ej får tag på dig körs varorna tillbaka till lagret på Karlavägen 106, och finns tillgängliga för egen upphämtning under butikens öppettider. Sturehof matmarkand står inte för kostnad för en andra leverans.

Vi ansvarar inte för om leveransuppgifter är felaktiga och leverans uteblir. Beställningar som tas i retur debiteras.

Personuppgifter

Vi följer Personuppgiftslagen (GDPR). När du, som är privatperson, registrerat dig och gjort din beställning, godkänner du också att vi lagrar och använder dina personuppgifter i vår verksamhet för att på bästa sätt kunna fullfölja våra åtaganden gentemot dig. Sturehofs Matmarknad hanterar dina personuppgifter i enlighet med vår integritetspolicy. Du som kund är själv ansvarig för att meddela oss om eventuella ändringar såsom t.ex. adressändring vid flytt.

Vi skyddar dina uppgifter enligt GDPR, och du har rätt att få ta del av uppgifterna samt att få dessa raderade om du så önska.

Nyhetsbrev

Vi skickar nyhetsbrev och marknadsinformation till den e-postadress du angett vid beställning.

Betalning

Vi använder oss av Klarna som leverantör av betaltjänster de erbjuder för närvarande betalning med Visa, Mastercard, Amex samt faktura.

Kampanjpriser, erbjudanden och priser

Kampanjer och erbjudanden gäller endast köp gjorda under den tid kampanjen eller erbjudandet gäller. Samtliga kampanjer gäller så långe lagret räcker dock längt längst till kampanjtidens slut.

Priser anges i svenska kronor och är inklusive moms om inte annat anges. Eventuella avgifter som tex frakt och faktura redovisas separat. Sturehof matmarknad säljer inte viktvaror utan alla varor säljs till ett fast pris, vikten som anges är indikativ. För de produkter där pant förekommer anges priset exklusive pant. Vid beställning gäller de priser som var aktuella vid beställningstidpunkten, de framgår av orderbekräftelsen.

Reklamation och ångerrätt

Vår målsättning är naturligtvis att du ska vara nöjd med de varor du köpt av oss. Inom 14 dagar från det att du mottagit varan har du rätt att ångra ditt köp. Ångerrätt och reklamationsrätt gäller ej mat och livsmedel.

Är det fel på någon vara eller om en vara saknas ska du kontakta Sturehofs Matmarknad omedelbart på matmarknad@sturehof.com eller 08-440 57 34. Om en vara saknas eller är skadad krediteras den felaktiga varan. Sturehofs Matmarknads ansvar är begränsat till varans värde, samt eventuella returkostnader. Återbetalning kommer att ske inom 14 dagar. Återbetalningen kommer att ske till kunden via det betalningsalternativ som du valt, förutsatt att inte annat överenskommits eller att det finns hinder för sådan återbetalning.

Returfrakt

Vid utövande av ångerrätten betalar du returfrakten och ansvarar varan under returfrakten. Varan ska vara väl emballerad och i originalskick.

Avbeställning

Du kan avbeställa fram till det att leveransen är plockad eller överlämnad till transportör, efter denna tidpunkt är du skyldig att motta leveransen. Avbeställning är inte giltig förrän du mottagit en bekräftelse av Sturehof Matmarknad.

Reservation

Vi reserverar oss för ändring/slutförsäljning av varor men ersätter dessa så länge de är likvärdiga med det som beställts. Vi förbehåller oss rätten att annullera beställningar där varan uppenbart är felaktigt utformad eller prissatt eller av utomstående anledningar inte kan levereras. Vi krediterar i så fall naturligtvis köpet.

Force Majeure

Skulle vi på grund av omständigheter som vi inte kunnat råda över, vara förhindrade att utföra våra åtaganden gentemot dig inom utsatt tid, eller härav vara förhindrade att alls utföra våra åtaganden, ska detta utgöra befrielsegrund som medför befrielse från skadestånd och andra påföljder.

Tvist

Tvister skall i första hand lösas i samförstånd med Sturehof Matmarknads kundservice. I andra hand Allmänna Reklamationsnämnden och i sista hand prövning i allmän domstol där Stockholms tingsrätt ska vara första instans.

Kontaktuppgifter

Sturehof Matmarknad, Stureplan 2, 114 35 Stockholm
08-440 57 30
kundservice@sturehofmatmarknad.com