Kräftskiva på Sturehof
thumbnail mobile

Kräftskiva på Sturehof

Kräftskivan är en gammal, svensk tradition som går ut på att fira att säsongen för kräftfiske äntligen har börjat. På Sturehof älskar vi kräftor och har därför alltid en årlig kräftskiva med snaps, dekorationer och riktigt festlig stämning. Kräftskivan 2024 infaller den 8 augusti, boka ditt bord redan idag!

Kräftskiva på Sturehof
Dukning inför kräftskiva på Sturehof
Kräftskiva på Sturehof
1/1

Kräftskiva på Sturehof i augusti 2024

Letar du efter en restaurang som har kräftskiva i Stockholm? Välkommen till oss på Sturehof. Vi har kräftor på menyn i princip hela augusti och en bit in i september, beroende på årets tillgång av kräftor. Men under en specifik dag har vi en traditionsenlig kräftskiva, den infaller alltid den andra torsdagen i augusti.

På Sturehof har vi firat kräftskiva ända sedan 1995. Vi serverar enbart färska, svenska signalkräftor. Ofta fiskade från Hjälmaren eller andra närliggande sjöar. 

På vår kräftskiva kan du till förrätt avnjuta en ljuvlig kantarelltoast, huvudrätten är naturligtvis massor av kräftor med färsk svensk dill som ju passar så bra till. Avslutningsvis erbjuder vi en ljuvlig melonsorbet med hallon.  

Bord uppdukat för kräftskiva på Sturehof
Musikanter som spelar live på Sturehofs kräftskiva
Gäster som äter kräftor och sjunger på Sturehofs kräftskiva
1/1

Gå på kräftskiva på restaurang

Släpp pressen och stressen, strunta i att arrangera och bjuda in till en egen kräftskiva. Kom till oss på Sturehof och fira kräftskivan på restaurang istället. Vi ser alltid till att det är väldekorerat, kräftlyktor hänger både inne i matsalen och på vår uteservering. Vi delar även ut festliga kräft-haklappar till samtliga av våra gäster. Dessa är praktiska ur två aspekter, de håller dig ren och torr i allt kräft-kaos och fungerar som extra dekoration på festen.  

Traditionsenligt bjuder vi även på livemusik i form av dragspel och snapsvisor. Ja du hör ju, mycket god och livlig stämning utlovas!