Kräftskiva på Sturehof
thumbnail mobile

Kräftskiva på Sturehof

Kräftskivan är en gammal, svensk tradition som går ut på att fira att säsongen för kräftfiske äntligen har börjat. På Sturehof älskar vi kräftor och har därför en årlig kräftskiva med snaps, dekorationer och riktigt festlig stämning. Kräftskivan 2024 infaller den 8 augusti från kl 17:00, boka ditt bord redan idag!

Kräftskiva på Sturehof
Dukning inför kräftskiva på Sturehof
Kräftskiva på Sturehof
1/1

Kräftskiva på Sturehof i augusti 2024

Letar du efter en restaurang i Stockholm som erbjuder kräftskiva? Välkommen till oss på Sturehof! Hos oss kan du njuta av kräftor på menyn under hela augusti och en bit in i september, beroende på årets tillgång. Vi håller en traditionsenlig kräftskiva på en specifik dag varje år, nämligen den andra torsdagen i augusti. På Sturehof har vi firat kräftskiva sedan 1995, och vi ser fram emot att fortsätta denna älskade tradition med dig.

Menyn under kräftskivan

Vi serverar enbart färska, svenska signalkräftor, ofta fiskade från Hjälmaren eller andra närliggande sjöar. På vår kräftskiva kan du till förrätt avnjuta en ljuvlig kantarelltoast. Huvudrätten består naturligtvis av rikliga mängder kräftor med färsk svensk dill, som är den perfekta kombinationen. Avslutningsvis erbjuder vi en ljuvlig dessert med cantaloupemelon och hallonsorbet.

Bord uppdukat för kräftskiva på Sturehof
Musikanter som spelar live på Sturehofs kräftskiva
Gäster som äter kräftor och sjunger på Sturehofs kräftskiva
1/1

Gå på kräftskiva på restaurang

Släpp pressen och stressen, strunta i att arrangera och bjuda in till en egen kräftskiva. Kom till oss på Sturehof och fira kräftskivan på restaurang istället. Vi ser alltid till att det är väldekorerat, kräftlyktor hänger både inne i matsalen och på vår uteservering. Vi delar även ut festliga kräft-haklappar till samtliga av våra gäster. Dessa är praktiska ur två aspekter, de håller dig ren och torr i allt kräft-kaos och fungerar som extra dekoration på festen.  

Traditionsenligt bjuder vi även på livemusik i form av dragspel och snapsvisor. Ja du hör ju, mycket god och livlig stämning utlovas!