thumbnail mobile

Midsommar på Sturehof

Letar du efter en restaurang i Stockholm som har öppet på midsommar? Varmt välkommen till oss på Sturehof. Vi har en lång tradition av att fira midsommar tillsammans med våra gäster, nya som stammisar. 

Sturehofs uteservering med gäster

Fira midsommar på en restaurang mitt i Stockholm

Midsommar har firats i Sverige i flera hundra år. Nuförtiden firar vi ofta genom att dansa runt midsommarstången och att äta svenska, traditionella maträtter som sill, lax, strömming och potatis. Om du vill fira midsommar på en restaurang med klassisk midsommarmat och festlig stämning, är det till Sturehof du ska gå. 

Varje år sätter våra kockar upp en ny midsommarmeny bestående av god, klassisk svensk sommarmat. På midsommarmenyn kan du oftast räkna med att hitta flera sorters sillar, något grillat och en dessert med färska jordgubbar.

Du kan självklart även beställa något från vår ordinarie meny. Hos oss kan du alltid avnjuta stans godaste och mest noga utvalda urval av fisk och skaldjur – som ju såklart passar perfekt som midsommarmat. Här kan du läsa vår ordinarie meny.

Midsommarmat på sturehof

Midsommar på Sturehof – en mångårig tradition

Vi har haft öppet varje midsommar sedan dagen vi slog upp dörrarna för första gången. Och många fler år ska det bli. Vi utlovar alltid god, klassisk midsommarmat och att det kommer skålas och firas för fullt. Kom hit med vänner och familj eller ensam, hos oss är alla sällskap alltid välkomna.

Köp hem midsommarmat från Sturehof

Från Sturehof Matmarknad, vår butik som ligger precis i anslutning till restaurangen, kan du köpa allt du behöver för midsommarfirandet – hemma eller på landstället. Vi erbjuder alltid en komplett midsommarkasse, med sill, lax, färskpotatis och annat gott som är ett måste till midsommarfirandet. Vi har såklart en massa annat gott i butiken inför midsommar, så att du kan komma in och plocka ihop just dina favoriter till firandet.

Sturehof Matmarknad Midsommar-19

Vi bjuder på ett sillrecept och snapsvisor till midsommarfirandet!

Ingen midsommar utan olika sorters sillar och snapsvisor, eller hur? Varsågod, vi bjuder på världens godaste recept på sill - vår alldeles egen Sturehofsill, som vi såklart serverar under midsommar. 

Recept Sturehofsill: 

15 st urvattnade salt sill filer  

Lag:  

2 dl ättika  

4 dl socker  

7dl vatten  

1 st rödlök  

1 st Gullök  

1/3 st pepparrot  

0,5 dl kryddpeppar  

3 st stjärnanis  

1 st kanelstång  

- Koka upp lagen och låt svalna. Sila sedan lagen och tillsätt:  

1 dl gin  

1 dl krossade enbär  

Zest från en citron  

 
Häll lagen över sillen. Färdigt!
 

Och så till snapsvisan, det här är en av våra favoriter. 

Melodi: Morsgrisar är vi allihopa

Midsommar firar vi med nubbe,
mycket sill och nypotatis
Midsommar firar vi med nubbe,
mera nubbe. och mera nubbe.
Ja’ me’ och du me’,
ja’ me’ och du me’!