midsommar

Midsommar på Sturehof

Letar du efter en restaurang i Stockholm som har öppet på midsommar? Varmt välkommen till oss på Sturehof. Vi har en lång tradition av att fira midsommar tillsammans med våra gäster, nya som stammisar.  Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när du kan boka bord till midsommarafton 2023!

Sturehof Matmarknad Midsommar-9

Fira midsommar på en restaurang mitt i Stockholm

Midsommar har firats i Sverige i flera hundra år. Nuförtiden firar vi ofta genom att dansa runt midsommarstången och att äta svenska, traditionella maträtter som sill, lax, strömming och potatis. Om du vågar vägra att spendera midsommarhelgen på landstället utanför stan, men ändå vill fira med klassisk midsommarmat och festlig stämning. Då är det till Sturehof du ska gå. 

Vi serverar svensk midsommarmat i form av en klassisk midsommarassiett á la Sturehof. På den hittar du bland annat gräslökssill, skärgårdsströmming och kokt potatis. Därefter avslutar du såklart med en servering färska jordgubbar ackompanjerat med vaniljglass och vispad grädde.  

Du kan självklart även beställa något från vår ordinarie meny. Hos oss kan du alltid avnjuta stans godaste och mest noga utvalda urval av fisk och skaldjur – som ju såklart passar perfekt som midsommarmat. Här kan du läsa vår ordinarie meny. 

Sturehof Matmarknad Midsommar-29

Midsommar på Sturehof – en uråldrig tradition

Vi har haft öppet varje midsommar sedan... Ja, för alltid. Och många fler år ska det bli. Vi utlovar alltid god, klassisk midsommarmat och att det kommer skålas och firas för fullt.  

Kom med vänner och familj eller ensam. Hos oss är alla typer av sällskap alltid välkomna. Och du, vår uteservering står öppet oavsett väder. Regnar det rullar vi ner markiserna. Men kom i tid, platserna på uteserveringen är inte bokningsbara och blir snabbt upptagna. Speciellt under midsommar. 

Bokningen för 2023 års midsommarfirande på Sturehof är inte öppen än, men prenumerera på vårt nyhetsbrev eller följ oss på Instagram så missar du inte när det är dags att boka.

Sturehof Matmarknad Midsommar-19

Sill och snapsvisor till midsommarfirandet

Ingen midsommar utan olika sorters sillar och snapsvisor, eller hur? Varsågod, vi bjuder på kanske världens godaste recept på sill - vår alldeles egen Sturehofsill (som vi såklart serverar under midsommar). 

Recept Sturehofsill: 

15 st urvattnade salt sill filer  

Lag:  

2 dl ättika  

4 dl socker  

7dl vatten  

1 st rödlök  

1 st Gullök  

1/3 st pepparrot  

0,5 dl kryddpeppar  

3 st stjärnanis  

1 st kanelstång  

- Koka upp lagen och låt svalna. Sila sedan lagen och tillsätt:  

1 dl gin  

1 dl krossade enbär  

Zest från en citron  

 
Häll lagen över sillen. Färdigt!
 

Och så till snapsvisan, det här är en av våra favoriter. 

Melodi: Morsgrisar är vi allihopa

Midsommar firar vi med nubbe,
mycket sill och nypotatis
Midsommar firar vi med nubbe,
mera nubbe. och mera nubbe.
Ja’ me’ och du me’,
ja’ me’ och du me’!