sällskap som äter assietter på sturehof

Assiettdagarna på Sturehof

På Sturehof har vi en flera år lång tradition där vi tillsammans med våra gäster välkomnar den svenska sommaren i början av juni – den stolta traditionen kallar vi för ’Assiettdagarna’. Under Assiettdagarna på Sturehof får du möjligheten att smaka på det absolut bästa ur svensk mattradition.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi när du kan boka bord hos till Assiettdagarna 2024.

assiettdagar på sturehof

Historian om Assiettdagarna

Första gången vi serverade våra assietter var år 1995 och det var Pelle Sturén som stod för menyn. Han ville återinföra den gamla traditionen av att servera klassiska svenska rätter i mindre format.

Från början inföll våra assiettdagar under vintertid, men runt år 2005 kom vi på att det säkert skulle vara mycket härligare att låta dessa dagar äga rum under försommaren i stället. Och visst hade vi rätt, sedan dess har det här blivit en stark tradition för oss och våra gäster. Assiettdagarna infaller alltid i början av juni varje år och pågår i några dagar, så passa på! Det här firandet är inget du vill missa. 

Assietter finns alltid på vår meny

Vi har alltid ett par assietter på menyn, men just under Assiettdagarna har vi en stor meny full av massa olika assietter du kan välja och vraka mellan. 

Du kan alltid hålla koll på vad som händer hos oss om du prenumererar på vårt nyhetsbrev. 

Du är varmt välkommen att fira in sommaren tillsammans med oss under Assiettdagarna. Eller ja, hos oss är du är såklart alltid välkommen att fira vad du vill, när du vill.