sällskap som äter assietter på sturehof

Assiettdagarna på Sturehof

På Sturehof har vi en flera år lång tradition där vi tillsammans med våra gäster välkomnar den svenska sommaren – den stolta traditionen kallar vi för ’assiettdagarna’. Under assiettdagarna på Sturehof får du möjligheten att smaka på det absolut bästa ur svensk mattradition. Vi har gjort om riktigt goda klassiker till ungefär 30 smårätter som serveras på små, vackra silverassietter. 

Bland dessa smårätter hittar du exempelvis vår populära Sturehofsill, blandad råbiff, friterade havskräftstjärtar med citronkräm, vit sparris med mousselinesås samt kryddig snaps och söta desserter. Temat är alltså svenska klassiker i mindre format. 

Assiettdagarna brukar vanligtvis infalla under maj månad, prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dignär assiettdagarna infaller år 2023!

assiettdagar på sturehof

Historian om assiettdagarna

Första gången vi serverade våra assietter var år 1995 och det var Pelle Sturén som stod för menyn. Han ville återinföra den gamla traditionen av att servera klassiska svenska rätter i mindre format.

Från början inföll våra assiettdagar under vintertid, men runt år 2005 kom vi på att det säkert skulle vara mycket härligare att låta dessa dagar äga rum under försommaren i stället. Och visst hade vi rätt, sedan dess har det här blivit en stark tradition för oss och våra gäster. Assiettdagarna infaller alltid i början av juni varje år och pågår i några dagar, så passa på! Det här firandet är inget du vill missa. 

Assietter finns alltid på vår meny

Vi har alltid ett par assietter på menyn, men just under assiettdagarna har vi en stor meny full av massa olika assietter du kan välja och vraka mellan. 

Du kan alltid hålla koll på vad som händer hos oss om du följer oss på Instagram. Där lägger vi ut alltifrån bilder på vår glada personal till information om när vi har olika temadagar eller menyuppdateringar. 

Du är varmt välkommen att fira in sommaren tillsammans med oss under assiettdagarna. Eller ja, hos oss är du är såklart alltid välkommen att fira vad du vill, när du vill.