sturehof surströmmingsskiva
thumbnail mobile

Surströmmingskiva på Sturehof

Surströmming, en riktig vattendelare. Vissa älskar denna starkt luktande fisk och andra vill springa åt andra hållet bara man ser en surströmmingsburk. På Sturehof fullkomligt älskar vi surströmming och har en flera år lång tradition av att anordna Stockholms i särklass roligaste surströmmingskiva. 

Surströmmingskivan infaller alltid i augusti. Då stuvar vi om hela vår uteservering till ett riktigt strömmingskalas där det bjuds på livemusik, nubbar, snapsvisor och en feststämning man sällan skådat i Stockholms uteliv. Hela Stureplan bubblar av människor som söker sig till vår uteservering för att se vad det är för hejdlös fest som pågår. 

Älskar du surströmming lika mycket som vi gör? Prenumerera på vårt nyhetsbrev så meddelar vi dig när Surströmmingskivan år 2024 infaller!

surströmming och nubbe på sturehof
sturehof surströmmingsskiva
1/1

En av Stockholms mest underhållande fester

Vi har firat surströmmingskiva ända sedan 2004 – då var det 9 glada surströmmingsfanatiker som kom och festade loss med strömming och nubbe. Året efter dubblades antalet gäster, och därefter har vi haft fullbokat i princip varje år. Enligt många av våra gäster är det här den absolut roligaste dagen på året på Sturehof.  

Varför då kanske du undrar? Jo, på vår surströmmingskiva har alltifrån operasångare till judiska orkestrar spelat och uppträtt live under surströmmingskivan. Och inte nog med det, en och annan dragspelare brukar alltid florera runt bland borden och sjunga snapsvisor med våra glada gäster.  

Den saliga blandningen av människor och den lyriska stämningen gör det här till en fest man sent glömmer. På surströmmingskivan kan absolut vad som helst hända och underhållningen är alltid på topp. 

sturehof surströmmingsskiva
surströmming på sturehof
sturehof surströmmingsskiva
1/1

Vad serveras på vårt strömmingkalas?

Den traditionsenliga serveringen på vår surströmmingskiva innefattar naturligtvis surströmming, tunnbröd, knäckebröd, gräddfil, rödlök och potatis.  

Till detta passar det självfallet med en öl och nubbe. Vi rekommenderar gärna en sötare variant på snaps, det gifter sig så bra med den smakfulla fisken.  

Hit är alla som älskar (eller är sugna på att testa) surströmming välkomna. Vi hoppas att vi ses!

Visste du att...

Vissa menar att den lite yngre generationen som är uppväxt med att äta annan typ av fermenterad mat, exempelvis kimchi, har mycket lättare att uppskatta surströmming än den äldre generationen? Samla en skara vänner i olika åldrar och testa surströmming tillsammans så får ni se!