Skaldjursdagarna på Sturehof

Skaldjursdagarna på Sturehof

Vill du äta skaldjur på restaurang i Stockholm? På Sturehof älskar vi fisk och skaldjur, så vi kan lova att du är i trygga händer hos oss. Under de kyliga månaderna på året är det högsäsong för skaldjur vilket vi såklart firar med en tre-dagars skaldjursfest, det har vi gjort i över 15 år.

Nästa gång Skaldjursdagarna infaller är i januari 2025. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så missar du ingenting som händer hos oss!

Skaldjur är bäst när det är kallt ute

Eftersom vi är en restaurang som är särskilt inriktade på just fisk och skaldjur, serverar vi såklart skaldjur året om. Men det är när det är kallt ute de smakar som allra bäst. Under våren leker dem och under sommarperioden samt en bit in på hösten äter de mycket för att fylla på med energi inför vintern. Detta gör att de är extra rika på gott, saftigt kött under de kalla månaderna på året.

skaldjursdagar på sturehof

Njut av säsongens bästa skaldjur

Under våra skaldjursdagar kan du avnjuta mängder av säsongens bästa skaldjur. Upplev en lyxig skaldjursplateau eller goda varmrätter där skaldjuren spelar huvudrollen. Vi tar fram en bred meny med såväl varma som kalla rätter med svensk hummer, franska och svenska ostron, krabba från Norge och havskräftor samt räkor från Smögen.

Vad passar bäst att dricka till skaldjur då? Vit Bourgogne såklart. Eller Champagne, det är alltid ett säkert val. Fråga oss när du är här, så rekommenderar vi det bästa vi har på vinlistan till just din rätt.

afterwork med vänner

Ät skaldjur hemma – À la Sturehof

Varsågod! Vi bjuder på ett lyxigt och gott recept på gratinerade havskräftor à la Sturehof.

För två portioner:

8 st havskräftor delade på mitten

200 g smör

1 dl hackad persilja

3 st vitlöksklyftor

1/2 dl riven parmesan

1/2 dl panko ströbröd

2 msk citronjuice

2 tsk salt

Zest från 1 citron

Gör så här:

  1. Dela havskräftorna på mitten och lägg ut med köttsidan uppåt på en plåt.
  2. Temperera smöret.
  3. Riv vitlöken och blanda med övriga ingredienser, rör sist ner det tempererade smöret.
  4. Spritsa smöret över havskräftorna och gratinera i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
  5. Ta ut havskräftorna, ät och njut!