Hero banner

Boka bord på Sturehof

Hos oss på Sturehof kan du äta gott hela kvällen. Köket stänger kl 01.00 och restaurangen stänger kl 02.00, alla dagar i veckan. Vi har ofta fulla hus så bästa sättet att få ett ledigt bord är att boka.

Är ni 9 personer eller fler? Kontakta oss på: info@sturehof.com

För eventuella frågor kontakta oss gärna på telefon: 08-4405730

Meny på Sturehof

Förätter

- Små & mellanstora rätter -

Rädisor, kycklingmajonnäs och brödsmulor 95:-
Boquerones på strömming, chiliolja, grillat bröd 85:-
5 kokta smögenhavskräftor, aioli och rostat bröd 295:-
En näve räkor, smörstekt bröd, ägg och aioli 285:-
Tartar på hälleflundra, omogna jordgubbar, gräslök, colatura och jalapeno 225:-
Snökrabba, rhode island och smörstekt bröd 250:-
Kycklinglevermousse, Champagnegelé, syrad rabarber och tryffel 195:-
Tartlette med oxfiletartar, fermenterad vitlök, tryffel och syrad sparris 245:-
Norrøna matjessill, lök, syrad grädde, brynt smör och kokt ägg 255:-
Dalarömacka på böckling, rödlök, gräslök, löjrom och äggula

 

230:-
Sturehofs 3 eller 5 assietter 195:-/255:-

(Sturehofssill, Norrøna matjessill, senapssill, skärgårdssill,

flädersill, kycklinglever, skagenröra, rödingtartar)

Havskräftsoppa, purjolök, färskost och en bit havskräfta 230:-
Sallad med burrata, grillad zucchini, matvete, syrad sparris och solrosfröpesto 285:-
Toast Skagen 315:-
Kalix löjrom 30g 350:-

100g 1000:-

Serveras med smörstekt toast, rödlök och syrad grädde

 

Störrom, baerii (Uru.) Våffla, lök och syrad grädde 30g 795:-

125g 3150:-

Oscietra Caviar (Fra.) 30g 995:-

125g 3450:-

Royal Beluga (Belg.) 30g 2600:-
Serveras med krustader, lök och syrad grädde
Skaldjur
Varmrätter
Desserter

Dryck på Sturehof

Bubbel på glas

- Mousserande & Rose på glas -

Pol Roger, Brut Réserve Gl. 175:-

1/2 525:-

1/1 975:-

2015 Pol Roger Brut Gl. 240:-

1/1 1450:-

Pierre Péters, “Cuvée de Réserve”, Blanc de Blancs Gl. 180:-

1/1 1190:-

2019 Albet i Noya Brut Reserva, Penedés Gl 125:-

1/1 610:-

2020 Ch. Minuty, “M“, Côtes de Provence (Fr.) Gl. 135:-

1/1 520:-

Rosé
Vitt vin på glas
Rött vin på glas
Coravin
Söta & fortifierade viner på glas
Öl & Cider
Snaps & Akvavit
Alkoholfritt

Detta är Sturehof

Sturehof är en modern samlingsplats i centrala Stockholm, mitt på Stureplan, som öppnades 1897. Ett brasserie med svenska influenser, egenproducerade råvaror och en levande kulturscen som har öppet från förmiddag till sen natt, 365 dagar om året.

Sturehof.se-image 64

Från gård till bord

När det kommer till maten på Sturehof tror vi att det bästa resultatet uppstår när den tillagas med stor kunskap och kärlek i kombination med ett gediget arbete med råvarorna. Vi försöker att ta konceptet från gård till bord till nästa nivå, detta gör vi genom att korta ner tiden mellan att råvaran skördas, eller fångas, till det att den är tillagad och serverad på våra gästers tallrikar. I vårt fall innebär det att vi under flera år har utvecklat våra odlingar på Ulriksdals Värdshus, skaffat oss vår egen fiskebåt SM4 Tarona och ett eget fiskrenseri som gör att vi inte behöver jobba med mellanhänder när vi köper in den bästa fisken. Våra råvaror behöver inte resa onödigt långt och detta gör maten godare för människa och miljö.

sturehof_personal

Hos oss är upplevelsen en central del av Sturehof och våra gäster kan räkna med att det är kunniga kockar i köket, världsvan personal i matsalen och några av landets bästa sommelierer som utformat vinlistan. En helhet som våra gäster kommer att bära med sig länge.

Sturehof har alltid haft en nära relation till både design- och konstvärlden. Det syns inte minst i matsalen där design, materialval och konstverk harmoniserar och skapar en inspirerande miljö. Genom åren har vi samarbetat med en mängd konstnärer och inredningsarkitekter för att skapa konst, inredning och atmosfär i lokalerna. Ernst Billgren har varit med och skapat fiskar på Sturehofs väggar som kan ses i Mellanbaren, och dessa är en del av den permanenta utställningen. Förutom den permanenta konsten har vi runt sex utställningar per år och installationerna i galleriet byts ut cirka två gånger per år.

sturehof-matsal-2_webb

I Sturehofs matsal samlas människor för att uppleva mat i världsklass, konst som berör och en elektrisk stämning som inte existerar någon annan stans. Ett klassiskt brasserie som värnar om svensk mattradition – med en modern känsla och en strävan att alltid utmana alla sinnen. Menyn följer årstiderna och det finns något för i princip alla smaker och plånböcker. Vinlistan hör till landets bästa och har noga kurerats av våra erfarna sommelierer. De älskar dessutom att para rätt vin för varje maträtt så om du inte kan, eller vill, välja själv är det bara att fråga.

sturehof_mat_webb_final

Matsalen

I vår matsal kan du och ditt sällskap slå er ned för att njuta av en vällagad måltid i en av Stockholms äldsta restauranglokaler. Det är nämligen så att när Sturehof öppnade 1897 var det i samma lokaler som vi numera huserar i igen. Vår matsal är fördelad på två våningar, båda med rymlig takhöjd och stora vackra fönster som släpper in mycket ljus. Här sitter du mitt i den långa historian som är Sturehof och på så sätt blir du även en del av den.

sturehof-matsal-3_webb

Mellanbaren

Baren du möts av precis när du kommer in till oss kallas Mellanbaren. Namnet är ett arv från vår tidigare bar i våra gamla lokaler. Mellanbaren är och var en klassisk mötesplats under både lunch, eftermiddag och sen kväll. Här kan du avnjuta en enkel öl, ett glas vin eller en drink i en avspänd och tillbakalutad miljö. Vår barpersonal är såväl erfarna som passionerade och de är redo att blanda ihop vad du än känner för under ditt besök hos oss.

sturehof-baren_webb

Sturehof Matmarknad och matbaren

Sturehof Matmarknad är förlängningen av en unik restaurang. Belägen till höger om restaurangen hittar du denna butik med färska råvaror av hög kvalitet och matinspiration för livsnjutare. Vi erbjuder färsk fisk och skaldjur, kött, grönsaker, delikatesser och olika tillbehör tillagade av våra kockar. Här hittar du även vår nyinvigda matbar där våra kockar lagar upp dagens utvalda rätter framför dig.

Vi älskar att hjälpa dig hitta de bästa ingredienserna till middagen, oavsett om det rör sig om en av våra favoriträtter du lagar till på 15 minuter eller en hel middag med noga utvalda råvaror från oss. Var precis så kreativ med maten som du känner för – Sturehof Matmarknad är den perfekta platsen för dig som vill sätta guldkant på tillvaron. Se butikens öppettider här.

I anslutning till Sturehof Matmarknad hittar du även matbaren. Här serverar vi mindre rätter som är baserade på de råvaror som är i säsong och som för stunden erbjuds i vår matmarknad. Av den anledningen byter vi ut menyn med hög frekvens. Läs mer om och boka bord i matbaren här.

sturehof-matmarknad-och-matbar

Obaren

Obaren är en upplevelse stark nog att vara målet i sig men också den perfekta förlängningen av en lång middag i matsalen. Lokalen är rymlig och intim och baren följer dansgolvet så att det alltid är enkelt att komma till påfyllning. Här hittar du allt från slipsnissar till bohemer som vill uppleva DJ:s som spelar den senaste musiken och exponeras för nya intressanta artister. Sedan våren 2022 är Obaren tillfälligt stängd på grund av upprustning av lokalen.

Hitta till oss

Stureplan 2, 114 35 Stockholm
+46 8 440 57 30
info@sturehof.com

Stora sällskap

Att äta god mat i stora sällskap hör det goda livet till. Vill du samla familj och vänner eller ordna en företagsmiddag att minnas är Sturehof platsen för dig. Mejla till info@sturehof.com för att boka bord för sällskap på 9 personer eller fler.