Hero banner

Boka bord på Sturehof

Hos oss på Sturehof kan du äta gott hela kvällen. Köket stänger kl 01.00 och restaurangen stänger kl 02.00, alla dagar i veckan. Vi har ofta fulla hus så bästa sättet att få ett ledigt bord är att boka.

Är ni 9 personer eller fler? Kontakta oss på: info@sturehof.com

För eventuella frågor kontakta oss gärna på telefon: 08-4405730

Meny på Sturehof

Förrätter

- Små & mellanstora rätter -

Friterad ansjovis med bearnaisesås 95:-
Sotad vit sparris, sherryemulsion och stenbitsrom 250:-
Friterad torsktunga, tunnbröd, gurk- och kaprismajonnäs 195:-
Krabbkrokett, rostad majscrème, aleppopeppar och Wrångebäcksost 160:-
Sniglar från Vingåker, café de parissmör och surdegsbröd 215:-
Struva, stenbitsrom, vispad smetana, syrad lök och brynt smör 175:-
Tortellini, grönkål, ricotta, hasselnötter och parmesan 215:-
Terrin på fläsklägg, persilja, senap och smörstekt surdegsbröd 225:-
Sturehofs 3 eller 5 assietter

(Sturehofsill, Norrøna matjessill, svartvinbärsill, currysill,  pepparrotssill, skagenröra, kycklingleverpastej, gravad lax, ankterrin)

170:-/230:-
Sallad med rökt sidfläsk, caesardressing, parmesan, selleri och krutonger 260:-
Havskräftsoppa, purjolök, färskost och en bit havskräfta 220:-
Dalarömacka på kavring, böckling, rödlök, gräslök, löjrom och äggula 230:-
Toast Skagen 285:-
Stenbitsrom från Nordsjön 30g 250:-
100g 790:-

Löjrom från Bottenviken, smörstekt toast, rödlök och syrad grädde

30g 295:-
100g 995:-
Kalix löjrom, rostat bröd, rödlök och syrad grädde 30g 550:-
100g 1750:-
Störrom, baerii (Pol.) Våffla, lök och syrad grädde 30g 795:-
125g 3150:-250g5950:-
Oscietra caviar (Ury.) Våffla, lök och syrad grädde 30g 990:-

125g 3900:-

Beluga Caviar (Belg.) 30g 2800:-
Skaldjur
Varmrätter
Desserter

Dryck på Sturehof

Bubbel på glas

- Mousserande & Rose på glas -

Pol Roger, Brut Réserve Gl. 175:-

1/2 525:-

1/1 975:-

2015 Pol Roger Brut Gl. 240:-

1/1 1450:-

Pierre Péters, “Cuvée de Réserve”, Blanc de Blancs Gl. 180:-

1/1 1190:-

2019 Albet i Noya Brut Reserva, Penedés Gl 125:-

1/1 610:-

2020 Ch. Minuty, “M“, Côtes de Provence (Fr.) Gl. 135:-

1/1 520:-

Rosé
Vitt vin på glas
Rött vin på glas
Coravin
Söta & fortifierade viner på glas
Öl & Cider
Snaps & Akvavit
Alkoholfritt

Detta är Sturehof

Sturehof är en modern samlingsplats i centrala Stockholm, mitt på Stureplan, som öppnades 1897. Ett brasserie med svenska influenser, egenproducerade råvaror och en levande kulturscen som har öppet från förmiddag till sen natt, 365 dagar om året.

Sturehof.se-image 64

Från gård till bord

När det kommer till maten på Sturehof tror vi att det bästa resultatet uppstår när den tillagas med stor kunskap och kärlek i kombination med ett gediget arbete med råvarorna. Vi försöker att ta konceptet från gård till bord till nästa nivå, detta gör vi genom att korta ner tiden mellan att råvaran skördas, eller fångas, till det att den är tillagad och serverad på våra gästers tallrikar. I vårt fall innebär det att vi under flera år har utvecklat våra odlingar på Ulriksdals Värdshus, skaffat oss vår egen fiskebåt SM4 Tarona och ett eget fiskrenseri som gör att vi inte behöver jobba med mellanhänder när vi köper in den bästa fisken. Våra råvaror behöver inte resa onödigt långt och detta gör maten godare för människa och miljö.

sturehof_personal

Hos oss är upplevelsen en central del av Sturehof och våra gäster kan räkna med att det är kunniga kockar i köket, världsvan personal i matsalen och några av landets bästa sommelierer som utformat vinlistan. En helhet som våra gäster kommer att bära med sig länge.

Sturehof har alltid haft en nära relation till både design- och konstvärlden. Det syns inte minst i matsalen där design, materialval och konstverk harmoniserar och skapar en inspirerande miljö. Genom åren har vi samarbetat med en mängd konstnärer och inredningsarkitekter för att skapa konst, inredning och atmosfär i lokalerna. Ernst Billgren har varit med och skapat fiskar på Sturehofs väggar som kan ses i Mellanbaren, och dessa är en del av den permanenta utställningen. Förutom den permanenta konsten har vi runt sex utställningar per år och installationerna i galleriet byts ut cirka två gånger per år.

gard_till_board

I Sturehofs matsal samlas människor för att uppleva mat i världsklass, konst som berör och en elektrisk stämning som inte existerar någon annan stans. Ett klassiskt brasserie som värnar om svensk mattradition – med en modern känsla och en strävan att alltid utmana alla sinnen. Menyn följer årstiderna och det finns något för i princip alla smaker och plånböcker. Vinlistan hör till landets bästa och har noga kurerats av våra erfarna sommelierer. De älskar dessutom att para rätt vin för varje maträtt så om du inte kan, eller vill, välja själv är det bara att fråga.

sturehof_gaster

Obaren

Obaren är en upplevelse stark nog att vara målet i sig men också den perfekta förlängningen av en lång middag i matsalen. Lokalen är rymlig och intim och baren följer dansgolvet så att det alltid är enkelt att komma till påfyllning. Här hittar du allt från slipsnissar till bohemer som vill uppleva DJ:s som spelar den senaste musiken och exponeras för nya intressanta artister.

Stureplansbaren

Stureplansbaren precis innanför vår entre är Sturehofs ansikte utåt och samtidigt en integrerad del av torget utanför – en pulserande mötesplats med bra stämning för gäster som vill se och synas. Hit kommer sällskap för att ta ett glas efter jobbet och här tar många av våra matgäster en drink medan de väntar på bord. Stureplansbaren är känd för sitt välsorterade utbud av drinkar och spritsorter.

Mellanbaren

Mellanbaren på Sturehof är en klassisk mötesplats under både lunch, eftermiddag och sen kväll. Här kan du avnjuta vår mat i en avspänd och tillbakalutad miljö, en favorit bland våra besökare är Sveriges godaste Toast Skagen.

Sturehof Matmarknad

Sturehof Matmarknad är förlängningen av en unik restaurang. En plats där du hittar färska råvaror av hög kvalitet och matinspiration för livsnjutare. Vi erbjuder färsk fisk och skaldjur, kött, grönsaker, delikatesser och olika tillbehör tillagade av våra kockar. Vi älskar att hjälpa dig hitta de bästa ingredienserna till middagen, oavsett om det rör sig om en av våra favoriträtter du lagar till på 15 minuter eller en hel middag med noga utvalda råvaror från oss. Var precis så kreativ med maten som du känner för – Sturehof Matmarknad är den perfekta platsen för dig som vill sätta guldkant på tillvaron.

matmarknaden_sturehof

Hitta till oss

Stureplan 2, 114 35 Stockholm
+46 8 440 57 30
info@sturehof.com

För större sällskap

Är ni ett sällskap på 9 personer eller fler som vill äta och dricka gott tillsammans i Stockholm? Oavsett om det är för en lunch, affärslunch, middag eller en helkväll – är Sturehof rätt plats för er. Vi ser till att ni får en unik upplevelse att minnas. Hör av er till oss för att boka bord för ett stort sällskap.

- Just nu på Sturehof -