Kursstart för Sturehofs hemmasommelier – tisdagsgruppen

Beskrivning av eventen:

Sturehofs hemmasommelierkurs är en introduktionsutbildning som riktar sig till er som vill lära er mer om vin och vinets värld. Kursen syftar till att ge en inblick i olika typer av viner, hantering av vin, druvsorter och tillverkningsmetoder. Målsättningen är att ni ska bli bättre på att välja vin i vardagen och känna er trygga i era val av vin – såväl när ni handlar till hemmamiddagen som när ni beställer vin på restaurang.

Under utbildningen går vi igenom viner från olika delar av världen, inklusive söta viner och starkviner. Ni får lära er hur man tillverkar olika viner och hur man gör dekantering av vin för bästa möjliga smakupplevelse. Kursen innefattar även utbildning kring mat och vin i kombination, defekter, termer inom vin, glas, serveringstemperaturer och mycket mer.

Kursen omfattar fyra utbildningstillfällen som äger rum varannan vecka. Varje utbildningstillfälle inkluderar även vinprovning som kombineras med en tillhörande 5-rättersmiddag. Kursstart sker 12 och 13 april och man väljer om man vill gå kursen i måndagsgruppen eller tisdagsgruppen.

Pris: 10 000 kr för fyra utbildningstillfällen, inklusive vinprovning och 5-rättersmiddag

 

För bokning och mer information om Sturehofs hemmasommelierkurs, vänligen kontakta oss på hemmasommelier@sturehof.com