SM4 Tarona
Tips från Sturehof

Välkommen till Skärgårdsdagarna

På Sturehof älskar vi fisk och tycker att man i första hand ska välja lokalfiskad fisk. Därför bjuder vi in till Skärgårdsdagarna den 7-8 september 2022.

Vi vill uppmana och inspirera dig som gäst till att välja lokalfiskad fisk, både hemma och ute på restaurang, samt att testa lite annorlunda arter så som Brax och Sutare. Varför? Jo, för att det dels är bra för miljön och den biologiska mångfalden, men också för att det är så himla gott.

stromming_hero

Fiskelycka på Stureplan

Under skärgårdsdagarna kan du köpa dagens fångst av lokalt fiskad fisk i vår matmarknad. Och på menyn inne i vår restaurang hittar du rätter komponerade av fisk från Hjälmaren och Mälaren. Östersjön bidrar med strömming fiskad av Rolf Nilsson på vår egen fiskebåt SM4 Tarona. Färskare och godare fisk hittar du inte! Dessutom är vår favorit-dragspelare, Staffan Klingspor, med och spelar ljuvliga skärgårdsvisor för alla våra gäster.

Vill du veta mer om hur dagarna ser ut för Rolf på SM4 Tarona? Titta gärna på den här filmen.

fiskebåten SM4 tarona

Lär dig mer om fördelarna med lokalt fångad fisk

Under skärgårdsdagarna kommer även Länsstyrelsen vara på plats utanför restaurangen för att berätta mer om fördelarna med att välja mellan olika arter av fisk som är fångad lokalt. Vi håller även några seminarier båda dagarna kl 14:00, 15:00 och 16:00 för dig som känner för att göra ett djupdyk i ämnet.

Kom och besök oss under Skärgårdsdagarna och prata med vår personal om fisken vi säljer i matmarknaden och har på menyn, vi berättar mer än gärna allt vi kan!

Boka bord

Är ni ett större sällskap som vill träffas och äta och dricka gott? Vill ni bjuda in familj och vänner, eller ordna en företagsmiddag?